Taller de suport psicològic a persones en situació d’atur de llarga durada

Taller de suport psicològic a persones en situació d’atur de llarga durada

CCOO de Catalunya, conjuntament amb un grup de psicoanalistes preocupats per la conjuntura actual i que han tingut la iniciativa d’organitzar grups per atendre a persones en situació d’atur, organitzem la quarta edició del taller de suport psicològic. Aquesta experiència ha tingut molt bona acollida i efectes molt positius, com ho demostra aquest testimoni:

​​

“Em vaig plantejar participar en el grup perquè des del primer moment a l’atur vaig tenir la sensació de que era un “atur diferent” i que en la recerca de feina calia no només un acompanyament pràctic (que també l’he buscat) sinó psicològic. Vaig tenir els meus dubtes i les meves petites pors, de si era el perfil per participar, de si m’aniria bé… Estic molt contenta d’haver participat. M’he sentit molt ben acompanyada per les professionals i per el i les companyes, en un espai on es cuida i es dignifica a les persones.”

C.R.

Una situació d’atur de llarga durada pot afectar les relacions i l’estat d’ànim (sentiments de tristesa, dificultats per dormir, ansietat, pors, depressió, desànim, manca d’esperança en el futur, esgotament…). L’objectiu d’aquest taller és millorar el malestar subjectiu a través de la possibilitat de parlar lliurement sobre la pròpia situació personal i la de cadascun dels companys i companyes del grup, identificar millor les necessitats personals i col·lectives  i trobar-hi possibles solucions.

Com funciona?

– El taller durarà 12 setmanes: es faran un total de 12 sessions d’1 hora i 30 minuts de durada els dijous pel matí, de 12:30 a 14:00 h.

– La primera sessió serà el dimarts 29 d’abril i la darrera el 17 de juliol, sempre en el mateix horari (de 12:30 a 14:00 h).

– Les persones que hi participin (màxim 8 persones) han de garantir el seu compromís a assistir a totes les sessions, ja que el treball en grup fa que totes elles siguin necessàries per dur a terme aquesta tasca col·lectiva de suport mutu.

– L’assistència al grup és gratuïta.

– Les trobades es faran a la seu de CCOO de Catalunya:  Via Laietana, 16 (Metro: L4 Jaume I / Bus: 17-19-40-45)

– La coordinadora del taller serà Josefina Fornos, psicòloga clínica, terapeuta d’orientació psicoanalítica

T’interessa participar-hi?

Les persones interessades heu de sol·licitar la vostra inscripció trucant al telèfon 93 481 28 91 (l’horari d’atenció és, de dilluns a dijous, de 9:30 a 14:00 i de 16:00 a 18:00 / els divendres de 9:00 a 14:00).

El dimarts 29 d’abril (entre les 12:30 i les 13:30) es realitzaran les entrevistes (individuals) a les persones que hagin sol·licitat participar-hi. I de les 13:30 a les 14:00 h es farà una primera trobada entre les persones participants.

Confiem que pugui ser del teu interès o de l’interès d’alguna persona del teu entorn.
Rep una cordial salutació.
logoCCOO
CCOO de Catalunya