Per fomentar la igualtat en l’accés a la ciència i a la cultura

visita CaixaForumLa Xarxa d’Acció Solidària (XAS) organitza una visita a CaixaForum per a joves amb risc d’exclusió social

 

La Xarxa d’Acció Solidària (XAS), ha acordat amb la Direcció de CaixaForum Barcelona una visita guiada i gratuïta per a 25 joves amb risc d’exclusió social.

La visita s’ha fet el divendres, 3 de juliol, a les 11.30 hores: els joves van visitar l’exposició titulada “Alvar Aalto. 1898-1976. Arquitectura orgànica, art i disseny” (http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumbarcelona/alvaraalto_ca.html) i altres exposicions del CaixaForum Barcelona.

 

Els 25 joves escollits són del barri de la Trinitat de Barcelona, i es fa amb la col·laboració de la Fundació Trinijove. Es tracta d’un barri amb alt nivell de risc de pobresa, d’atur juvenil, d’abandonament escolar i d’exclusió social a la ciutat de Barcelona.

Aquesta visita, amb la col·laboració de CaixaForum, és la primera de les noves activitats que fa la XAS amb joves en risc d’exclusió social, amb l’objectiu de fomentar la inclusió, la igualtat d’oportunitats en l’accés a la ciència, a la cultura i l’oci.

La XAS és una xarxa que agrupa a diferents entitats -entre d’altres, CONFAVC, FAVB, CCOO, UGT, Trinijove, Fundació Futur…- i que ha fet diverses campanyes solidàries, havent tingut la col·laboració de l’Obra Social de “la Caixa” com a la campanya de recollida de material escolar, sota el lema “cap nen i nena sense material escolar”.

visita caixaforum 2