LA XAS DISTRIBUEIX DE NOU MATERIAL ESCOLAR

www.xarxasolidaria.cat

 

LA XARXA ACCIÓ SOLIDARIA (XAS) DISTRIBUEIX  DE NOU MATERIAL ESCOLAR A  VARIES ESCOLES PÚBLIQUES DE CATALUNYA .

LA XARXA ACCIÓ SOLIDARIA (XAS) promoguda des de 4 anys pel sindicat CCOO, ha tancat la 4ª campanya “cap nen i nena sense material escolar”, amb la recollida de quantitats importants de material (Llapis, gomes, bolígrafs, motxilles, ceres de color, maquinetes, retoladors, estoigs, celos, quaderns, llibretes i altre material fungible, arxivadors..). És la quart any consecutiu que la XAS organitza entre els mesos de juliol i setembre la recollida de material escolar en diferents locals del sindicat entre altres (Barcelona, Baix Llobregat, Vallès Occidental-Catalunya Central, Tarragona i Girona). El material escolar recollit a part de les aportacions d’afiliats i afiliades, aportacions individuals, per les estructures pròpies del sindicat, de la Unitat de Serveis Centrals del sindicat, però també de forma cada vegada més extensiva pels comitès de la representació sindical en diferents  empreses, entre altres (Cofides, Dronas¸ Mecalux, Technip, Medtronic i la UIC del BLLAPAG, INTEGRA 2, KANTAR, LIPOTEL….).

El material escolar recollit serà distribuït entre les escoles públiques i en barris d’alt nivell de risc d’exclusió social. El material serà entregat a la direcció de les escoles i a les AMPAS.

La Xarxa Acció Solidaria (XAS) lamenta que el nivell de pobresa i la desigualtat continuen creixent, que afecta sobre tot a la infància i adolescència, i augmenten els nombres de famílies que no poden assegurar les necessitats dels fills i de les filles, entre altre de material escolar i activitats escolars i extraescolars. La XAS demana a l’administració aportar amb pressupostos suficients per que cap nen i nenes quedi sense material escolar i assegurar la igualtat d’oportunitat en les escoles.

Barcelona, 5 d’octubre 2016

 

foto-material-escolar-2-20164a-campanya-xas-baix-llobregat4a-campanya-material-escolar-valles-catalunya-central