LA XARXA ACCIÓ SOLIDARIA FA UNA NOVA DISTRIBUCIÓ DE MATERIAL ESCOLAR

foto material CONC 2fotos campanya 2015-2 (Baix )foto material Valles Occidental Catalunya Central 1
La Xarxad’Acció Solidària (XAS), una xarxa que agrupa a diferents entitats veïnals, sindicals, d’economia social i la inclusió de persones amb risc d’exclusió social, va organitzar entre el mes de juliol i setembre del 2015, la 3ª campanya de recollida de material escolar, sota el lema “Amb material escolar, més igualtat”.
Entre el mes de juliol i setembre, la XAS va instal•lar punts de recollida de material escolar, en els locals de CCOO, en Barcelona (Via Laietana), en Baix Llobregat i a Vallès Occidental –Catalunya Central, també en algunes empreses amb la col•laboració dels comitès de representació dels treballadors i de les treballadores. En aquesta campanya s’ha aconseguit la recollida de 54 caixes (aprox. 500 Kg) de llapis, bolígrafs, gomes, quaderns, carpetes, motxilles, folis, retoladors etc… La XAS farà arribar el material recollit a les escoles públiques de Barcelona, Baix Llobregat i Vallès Occidental-Catalunya Central, de barris amb alt risc d’exclusió social, i que tenen acordat un mecanisme de socialització del material.
La iniciativa de recollida de material escolar de la XAS, va iniciar al 2014, com resposta solidària de les entitats, davant la crisi econòmica, la pujada de taxa de pobresa a nivell de Catalunya, sobre tot entre la infància i l’adolescència que supera el 30%, i les mancances en les ajudes públiques en material escolar, tenint en compte que la tornada a l’escola suposa per a les famílies un cost mitjà de 640 euros per fill, i és de 339 euros en material escolar per fill o filla.
La Xarxa d’Acció Solidaria (XAS) torna a exigir a les administracions públiques a garantir a tots els nens i nenes l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat, com exigim l’eliminació de la IVA (actualment 21%) sobre llibres i materials escolar.
Des de la XAS, volem fomentar la cultura de la solidaritat social i popular.

Barcelona, 9 d’octubre 2015