Coordinació de la Xarxa d’Acció Solidària (XAS), Fundesplai-Fundació Catalana de l’Esplai, i l’Associació Catalana per la Pau (ACP)

Coordinació de la Xarxa d’Acció Solidària (XAS), Fundesplai-Fundació Catalana de l’Esplai, i l’Associació Catalana per la Pau (ACP)

 

L’associació Socors Popular Francès convida 10 nens i nenes de famílies catalanes amb risc d’exclusió a colònies d’estiu a França

 

Per iniciativa de l’associació Socors Popular Francès de la federació de Val-de-Marne, s’ha convidat a 10 nens i nenes d’entre 8 i 13 anys de famílies catalanes amb risc d’exclusió i amb dificultats econòmiques, i a 2 monitors/es, a participar amb totes les despeses pagades a unes colònies d’estiu a la regió de Val-de Marne a França, entre el 20 i el 26 d’agost.

 

Tres organitzacions catalanes, la Xarxa d’Acció Solidària (XAS) impulsada per CCOO, Fundesplai-Fundació Catalana de l’Esplai i l’Associació Catalana per la Pau (ACP), s’han coordinat per assegurar vacances per a aquests nens i nenes i que puguin gaudir d’aquesta experiència. La selecció dels nens i de les nenes ha estat a càrrec de l’entitat El Nus de Sant Joan Despí, reconeguda per les seves activitats amb nens i nenes amb risc d’exclusió i federada a Fundesplai.

 

Aquestes colònies del Socors Popular Francès, que s’organitzen a l’alberg Paris-Mandres de Mandres-les-Roses sota el nom “Village ‘Copain du Monde’”, tenen com objectiu l’intercanvi entre infants al voltant de temes com la solidaritat i els drets de la infància. Com diuen al Socors Popular, és fer recular totes les formes d’intolerància i d’exclusió a França i al món, i els menors comparteixen i interajuden per a conèixer els seus drets. En base d’aquests objectius, el Socors Popular Francès organitza cada any aquests villages “Copain du monde”.

 

Les tres entitats catalanes han organitzat una trobada amb els pares i mares dels nens i nenes seleccionades per a informar-les de les colònies,  sobre les activitats de les entitats i sobre els Socors Popular Francès. Es fa avui dilluns, 16 de juliol, a les 18.00 hores, a l’entitat El Nus de Sant Joan Despí, a l’Àrea de Servei a les Persones (Av. Barcelona, 41).